Facebook Pixel
Обзавеждане за хотели – лоби
, Обзавеждане за  хотели – лоби
Публикувана в Полезно

Обзавеждане за хотели – лоби

Съдържание:


Естетика, функционалност и уют. Какво искате да видят Вашите гости, когато прекрачат прага на хотела Ви? Може би искате да забележат уникален стил и да седнат на удобни канапета до рецепцията, за да си починат? Ще обърнат внимание на лобито и красивия му интериор? А, може би ще се насочат към лоби бара, който ще им предложи авторски коктейли?

Това, което посетителите виждат и преживеят в тези първи минути от престоя си, ще оформи голяма част от техните впечатления и очаквания. Но не лобито, а рецепцията е първото нещо, което виждат с влизане във фоайето.

Тя е лицето на Вашия бизнес, с което ще направите първо впечатление. Не можете лично да поздравите всеки гост, който отсяда в хотела Ви. Но можете да му предложите изживяване, удобство и да предизвикате вълна от емоции и то още от започване на престоя при Вас.

И тъй като не можете да направите първото впечатление два пъти, останете с нас до края! В тази статия ние, от Ник Стил, ще Ви споделим съветите на дизайнерите за обзавеждане на лобито.

, Обзавеждане за  хотели – лоби

На какво да обърнете внимание?

Когато обзавеждате фоайето, е важно да мислите не само от дизайнерска гледна точка, а и за аудиторията, към която сте се насочили. Всеки избор, който правите – композиция, оформление, материали и мебели, трябва да са адаптирани към Вашите гости. Например, хората, които пътуват по работа, нямат същите нужди като семейства с деца или двойки на почивка, търсещи нови емоции.

Съществуват различни творчески възможности за проектиране на лоби и очевидно тенденциите са важни. Въпреки това, трябва да съчетаете стил и функционалност, но не бива да забравяте основната тема на хотела си. Лобито трябва да кореспондира с обзавеждането на стаите и да бъде предразполагащо.

Едно от най-умните решения при планиране декорацията на хотел е да изберете устойчива подова настилка, която да издържи на големия трафик на хора, куфари и т.н.

Ламинатът и керамичните подове са две от препоръчителните алтернативи поради тяхната издръжливост, поддръжка и лесно почистване. Въпреки че някои луксозни хотели продължават да избират класически материали като мрамор за антрето.

От друга страна, изчислено е, че между времето за настаняване, напускане, транзит и чакане клиентите прекарват между 15 минути и час на входа на хотела. И макар да е вярно, че това е транзитна зона, много гости използват това кътче за почивка или четене, така че търсенето на комфорт става все по-важно.

, Обзавеждане за  хотели – лоби

Защо е важен дизайнът?

Дизайнът е много повече от избор на цветове, текстури, детайли и мебели. Той е планиране – правилно съчетаване на всички елементи, за да се създаде хармонично и уютно пространство. Затова от решаващо значение за всяко лоби е дизайнът му да бъде изграден добре. Това е идеална възможност да направите добро впечатление още от вратата!

Това, с което посрещнете своите гости, ще повлияе на цялостното им преживяване! Задължително при планиране на фоайето и лобито трябва да планирате, че може по едно и също време в тях да има множество гости.

Тук от значение е и рецепцията. Тя трябва да бъде разположена на ключово и централно място. При възможност срещу вратата и още с влизането си, посетителите да я виждат. Ако за Вашето разпределение, това е невъзможно, като алтернатива може да я разположите на най-централното място.

Добра идея е да обърнете внимание и на:

, Обзавеждане за  хотели – лоби

Входа

Преди да влезе в рецепцията, гостът трябва да си проправи път през входната врата. Затова е изключително важно, тя да бъде голяма и удобна, за да може да минат през нея както хора, така и по-обемисти куфари. Помислете за функционалността, независимо от размера на сградата.

Добра идея е да заложите на плъзгащи се врати, ако мястото го позволява. Така натоварените туристи, няма да има нужда да се притесняват как ще отворят вратата и ще я задържат, за да пренесат всичкия си багаж.

Някои 5-звездни хотели използват отделни входове за гостите и багажа, което позволява на портиерите да се справят с проверката за сигурност на багажа през отделен вход.

, Обзавеждане за  хотели – лоби

Удобни места за сядане

Когато обзавеждате хотел, комфортът е ключов. Трябва да наблегнете на него и тук не става въпрос единствено за спалните, а и за общите пространства. Местата за сядане трябва да бъдат не само естетически красиви, а и удобни. Това важи най-вече за зоната на рецепцията.

Не забравяйте как се чувствате Вие след дълъг път – уморени и мечтаещи да си починете. Точно така ще се чувстват и Вашите посетителите. След като забележат рецепцията, погледът им ще потърси места за сядане. Вероятно много от тях ще се насочат към тях, за да си починат за момент, преди да уредят престоя си с администраторите.

Големите групи, семействата с деца и възрастните хора, също ще се нуждаят от място да си починат и да организират вещите си, преди да отидат в стаята.

Когато търсите идеалното обзавеждане за хотелско лоби, помислете за комфортни дивани, кресла и други места за сядане. Те трябва да са привлекателни, но не прекалено екстравагантни, за да направят седенето в тях неудобно.

Лоби бара

Зоната с лоби бара, обикновено присъства в по-големите хотели. Тя е идеалното място за посетители, които не искат да ходят до ресторанта или бара на хотела. Позволява им да спрат за кафе или коктейл и да отделят няколко минути, за да си отдъхнат.

При обзавеждане на тази зона, отново трябва да наблегнете на комфорта. Бар столовете са задължителни! Изберете модели, които се съчетават с естетиката на останалата част на лобито и ще предложат здравина, удобство и надеждност. Не забравяйте, че през тях ще преминават множество гости ежедневно. Затова изберете високо качество и материали, които издържат и по-голямо натоварване.

, Обзавеждане за  хотели – лоби

Места за сядане

Този избор на обзавеждане за хотелско лоби е страхотен, ако искате да създадете гъвкава зона, даваща възможност на посетителите да релаксират, играят игри или да четат книга. Можете да изберете по-ниски единични дивани или барбарони с по-ниски маси, за да могат да оставят питиетата си отстрани.

А Вие избрахте ли обзавеждане за хотели?

Не пропускайте да заложите на най-доброто качество и стил с Ник Стил. В нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие от качествени мебели, подходящи за всеки хотел.

Следете и нашия блог, защото скоро ще Ви споделим още интересни идеи от света на интериорния дизайн.

Споделете публикацията

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене

Количка

Нямате артикули в количката.

Call Now Button