Facebook Pixel
Как да почиствате правилно градинското обзавеждане?
, Как да почиствате правилно градинското обзавеждане?
Публикувана в Полезно

Как да почиствате правилно градинското обзавеждане?

В днешно време е толкова лесно да преобразите градината си. Няма значение от нейния размер и архитектурни особености. На пазара ще откриете градински мебели, изработени от различни материали, цветове, стилове, форми и размери. Те могат да Ви предложат не просто място за сядане и почивка, а и начин да създадете свое собствено специално място. 

Трудностите възникват, когато потребителите се насочват към мебели, които не са предназначени за градината, но ги избират заради красивата им визия. Дори и най-висококачествените мебели, които са за дома, не могат да издържат на атмосферните условия. Затова ние от Ник Стил Ви препоръчваме да се насочите към градинското обзавеждане.

В тази статия ще Ви споделим как правилно да се грижите за градинските мебели и да ги съхраните в перфектно състояние по-дълго време.

Какво трябва да знаете?

, Как да почиствате правилно градинското обзавеждане?

Условията, в които са поставени мебелите, са от голямо значение. На първо място мебелите, които се използват от хотели, заведения и плажни барове се експлоатират много по-интензивно. Те са податливи както на морето и вятъра, така и на влажността на въздуха.

 От друга страна, тези за домашна употреба винаги могат да бъдат прибрани на сухо, ако условията са прекалено сурови. При тях влияе дали са поставени на място, където преобладава сянката или е постоянно изложено на слънце. 

Докато екстериорните мебели са направени да издържат на природните стихии, те все пак не са предпазени от прах, мръсотия, мухъл, животни и насекоми. Някои хора имат късмета да използват градинските си мебели през цялата година, ако районът, в който живеят, есента и зимата са по-меки. Други трябва да се погрижат да ги приберат на закрито, защото зимните условия при тях са по-тежки.

Рутинно почистване

Най-добрата практика е през топлите сезони да почиствате външните мебели един път на седмица. Препоръчваме Ви да използвате мека кърпа, с която да почиствате повърхностите. Намокрете я с хладка вода и внимателно отстранете всички петна, прах и наслагвания. 

Ако това не е достатъчно, можете да вземете четка с мек косъм, за да изчеткате остатъците. 

Обърнете внимание, че от значение са материалите, от които са произведени Вашите градински мебели. Мебелите от масивна дървесина е добре да се минават със специален препарат за естествено дърво. Докато ратана, метала и пластмасата съвсем спокойно можете да ги забършете с мека кърпа с леко хладка вода. 

Нашият професионален съвет е – независимо от материала на градинското обзавеждане, да НЕ използвате силни препарати на основата на белина, хлор и абразивни вещества.

Основно почистване

Експертите препоръчват два пъти в годината да правите основно почистване на мебелите в двора. Най-добре е това да се случва – веднъж през пролетта, преди да започнете да ги използвате, когато температурите се повишават и отново през есента, преди да ги приберете.

С подходящата грижа и поддръжка Вашето градинско обзавеждане ще Ви осигури ненадминат комфорт дълги години. 

При основното почистване отново трябва да се съобразите с вида на материала, от който са направени градинските мебели.

Ратанът е един от най-използваните материали за производство на градински столове, маси, дивани и други. В зависимост от модела, диваните и столовете могат да имат текстилни възглавници, които да осигуряват по-добро удобство. 

В този случай първо трябва да се погрижите за текстила като пуснете възглавниците в пералнята и ги изсушите. Следващата стъпка е да почистите конструкцията. За да отстраните прах и замърсявания, използвайте прахосмукачка и сложете приставката за прах. Другият вариант е да използвате суха четка с разтвор от вода и сапун. Избягвайте да използвате твърде много влакна в четката, за да не повредите влакната на мебелите. Изсушете внимателно като забършете с мека кърпа. 

По същия начин можете да погрижите и за мебелите от метал, алуминий и пластмаса.

А Вие колко често и как поддържате градинските мебели?

Споделете с нас в коментарите! Следете нашия онлайн магазина на Nik Style и нашия блог, защото скоро ще Ви споделим най-новите тенденции в градинското обзавеждане.

Споделете публикацията

Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене

Количка

Нямате артикули в количката.

Call Now Button