Facebook Pixel
Как да обособите работно пространство с правилните мебели за дома?
, Как да обособите работно пространство с правилните мебели за дома?
Публикувана в Полезно

Как да обособите работно пространство с правилните мебели за дома?

Съдържание:

  1. Използвайте трапезната маса
  2. Обърнете внимание на столовете
  3. Адаптирайте офис зоната към нуждите на Вашето семейство
  4. Какво друго Ви съветваме?
  5. А Вие обзаведохте ли своята работна зона?

Никога не е късно да създадете интериора, за който винаги сте мечтали с правилните мебели за дома. Но, ако и Вие работите дистанционно, да проектирате функционално и красиво пространство, може да се окаже голямо предизвикателство. Трябва не просто да обособите специална зона, а и да откриете точното обзавеждане.

За съжаление, малко хора разполагат с отделна стая за своя домашен офис. Затова в тази статия ние, от Ник Стил, ще Ви помогнем да превърнете трапезарията си в удобно място за работа.

Използвайте трапезната маса

Нека си признаем – много хора нямат място за бюро и избират да работят на трапезната маса. Може и да не е идеалното решение, но зоната за хранене почти винаги се оказва най-практичното пространство, което имате.

За да постигнете най-добрия баланс, е необходимо да заложите на многофункционалността, когато подбирате Вашите мебели за дома. Ако планирате да работите на масата, Ви препоръчваме да обърнете внимание на:

Коя е най-добрата форма на масата за хранене за работа?

Въпреки че кръглите модели са най-предпочитани, те не винаги са най-доброто, ако планирате на тях да поставяте лаптоп и няколко монитора. На първо място ще Ви бъде много трудно да ги подравните в правилните позиции. Затова много дизайнери препоръчват правоъглните модели. Те са най-подходящи, ако планирате да ги използвате за хранене и работа.

, Как да обособите работно пространство с правилните мебели за дома?​Ако на масата ще работят повече от един човек, помислете за разтегателен модел. Като алтернатива – допълнителното пространство може да служи за разделяне на двете работни зони, за да не си пречите. Дори да работите само Вие, винаги едната половина може да се използва за работа, а другата половина за хранене.

От друга страна, кръглите и овалните маси се характеризират с по-интересен дизайн, уютна обстановка и по-добра комуникация на хората около масата. Това може да е предимство по време на храненията, но не е от значение за работата.

Изборът между правоъгълна, кръгла или овална маса зависи от Вашите конкретни нужди и предпочитания, както и от особеностите на трапезарията. Важно е да се вземе предвид каква функционалност и визуален ефект се търси, за да се направи най-добрия избор.

Кои материали са най-стабилни за работа?

Когато става въпрос за трапезарията, много хора залагат изцяло на естетиката и качеството. Целта им е не просто да имат удобно място за хранене, а и уникален интериор, който отразява тяхната индивидуалност. Но, когато масата ще се използва и за работа, е важно тя да е здрава и стабилна, независимо какво поставяте върху нея.

Фокусирайте се на материала за плота. Естествената дървесина е може би най-практичният материал както за хранене, така и за работа. Моделите в индустриален, рустик и винтидж стил са идеални и умело успяват да прикрият дори драскотини и надрасквания, останали от техниката.

В последно време са изключително модерни масите със стъклена повърхност. Те може да изглеждат привлекателно и да допринасят за уютната атмосфера, но не са подходящи за работа. На тях ще се плъзга не само мишката, но и канцеларските Ви материали. Препоръчително е все пак, ако се спрете на този вариант, да я покриете с покривка, за да Ви е по-удобно да работите.

Обърнете внимание на столовете

Независимо дали се подготвяте за дълъг ден на работа или вечеряте с любими хора, искате да се чувствате възможно най-удобно. Забравете за изящните столове с уникална естетика, които бихте взели единствено заради визията, а не за удобството.

Единият вариант е да изберете трапезни столове, които са ергономични и удобни за сядане, независимо предназначението. Другият вариант е да инвестирате в офис стол, който да съхранявате на друго място и да го слагате пред масата само, когато работите.

, Как да обособите работно пространство с правилните мебели за дома?

От какво трябва да са изработени?

Стилът, който търсите във Вашата трапезария, ще диктува материалите, които трябва да използвате за Вашите столове. Ако искате да имате индустриален вид, металните столове са най-добрият вариант. От друга страна, ако искате усещане за рустик къща, дебелите дървени столове ще бъдат чудесен избор.

Някои от най-често срещаните модели са изработени от:

  • Дървесина – елша, орех или клен
  • Метал – желязо, алуминий или неръждаема стомана и други.

Всеки от тези материали може напълно да промени усещането във Вашата трапезария.

Но, когато става въпрос за работна зона, е много важно да обърнете внимание на здравината и стабилността. Не е добра идея да избирате прекалено леки столове, защото лесно могат да бъдат изместени или да се плъзнат по подовата повърхност. Твърде тежките, също биха Ви били неудобни за местене.

Адаптирайте офис зоната към нуждите на Вашето семейство

Всяко домакинство е уникално – има различно ежедневие, график, задължения и начин на живот. Когато проектирате офис пространството си е важно да отговорите на няколко въпроси като:

  • Кой,кога и как ще го използва?
  • Колко души ще работят едновременно? Ще имат ли отделни зони или ще споделят една и съща?
  • Някой друг от домакинството ще използва ли трапезарията за учене или хранене?

Уверете се, че всеки член на семейството има всичко необходимо наблизо. Дълга маса за хранене позволява да се настроят няколко работни станции, без да си пречат една на друга.

За гъвкавост можете да използвате две по-малки маси, които може да са сближени или разделени, в зависимост от това, колко поверителност и независимост се изискват. И накрая, ако имате малки деца, е добра идея да създадете и зона за игри, за да не Ви пречат по време на работа.

, Как да обособите работно пространство с правилните мебели за дома?Какво друго Ви съветваме?

Поддържайте нещата организирани. Всичко може да се обърка, когато една стая има няколко функции. Затова е по-важно отвсякога всичко да има своето място.

Ако сте решили да превърнете трапезарията си в домашен офис, започнете с разчистване на пространството. Съсредоточете се първо върху обемисти предмети, които скоро няма да използвате, и ги преместете в друга стая. По този начин по-лесно ще реорганизирате вещите си и ще намерите място за необходимото, от което се нуждаете за офиса.

От принтери, лаптопи и консумативи, уверете се, че домашният Ви офис е организиран. Това е много важно, ако използвате трапезарията с двойно предназначение.

Създайте релаксиращ кът. Можете да имате кафемашина, барбарони или удобен диван, които са идеални за почивка. Обособете пространство, където в обедната си почивка можете да се насладите на чаша кафе и отмора от работните задължения. Не е задължително да е голямо пространство. Може да бъде нещо просто като фотьойл и странична масичка или малко и удобно диванче в единия ъгъл на трапезарията.

Ако е възможно, позиционирайте го до естествен източник на светлина, като например прозорец. Независимо дали се използва за дълги разговори или за възобновяване на силите си, ще бъдете благодарни да имате място, където да се отпуснете.

Освен това би Ви помогнало да се съсредоточите по-добре, когато искате да релаксирате пълноценно.

Изберете неутрална декорация. Когато каните гости, последното нещо, което искате е да помняте за работата си. Струва се да инвестирате в офис консумативи, които са в съответствие с домашния Ви декор, така че да може да се слее безпроблемно с останалата част от интериора.

Тъй като видео разговорите се превръщат в норма в много индустрии, уверете се, че декорацията за лаптопа Ви е стилна и елегантна. Придържайте се към неутрални цветови схеми, които улесняват намирането на мебели и елементи, подходящи както за работа, така и за удоволствие.

А Вие обзаведохте ли своята работна зона?

Открийте качествени и функционални мебели за дома още ДНЕС! Поръчайте избраните модели или се свържете с нас на телефон: +359 897 889 180 и нашите консултанти с удоволствие ще Ви съдействат с професионален съвет.

Споделете публикацията

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене

Количка

Нямате артикули в количката.

Call Now Button