Facebook Pixel
Как да изберете бар столове за Вашето заведение?
, Как да изберете бар столове за Вашето заведение?
Публикувана в Полезно

Как да изберете бар столове за Вашето заведение?

Няма значение дали сте собственик на бар или моделно заведение с отворен план, където стандартните маси са комбинирани с високи плотове. Бар столовете са основен елемент от обзавеждането, който ще допринесе за стила на интериора и удобството на гостите.

Елегантен външен вид, качествена изработка и комфорт. Тези качества ще добавят към привлекателността на Вашия бизнес. Затова, днес на пазара можете да откриете голямо разнообразие от продукти, които да отговорят на почти всяка цел.

Въпреки това не е лесно да направите правилния избор. Много дизайнери съветват да обърнете внимание на практичност, рентабилност и функционалност. Как да направите този важен избор? В тази статия ние, от Ник Стил, ще Ви запознаем със съветите на професианалистите.

Откъде да започнете?

Има толкова много въпроси и ключови фактори, които могат да стеснят възможностите и да Ви насочат към идеалните бар-столове. Например:

  • Да имат облегалки или не?
  • От какъв материал да бъдат изработени?
  • Въртящи се или стационарни?

Преди да започнете да мислите за визията и характеристиките им, започнете от самото начало – проектирането. На този етап се определят важни детайли – височина на масите и столовете.

, Как да изберете бар столове за Вашето заведение?Височина на масите.

Определяне или измерване на височината на плота е добра оправна точка. Ако в момента сте на етап проект, това е размер, който ще заложите в него. Но, ако вече разполагате с плотовете и барът е направен, измерете разстоянието от тях до земята.

Ако работите с дизайнер, той ще Ви посочи какви са изискванията за височина и разпределение на пространството в търговските площи. Но, ако правите всичко сам – главната Ви цел е да приспособите мястото към трафика и да осигурите удобство на посетителите.

Други фактори, които влияят на височината на масата са стилът на интериора и бар столовете.

Височина на бар столовете.

Височината на бар стола се измерва от пода до горната част на седалката. Обикновено се предлагат в размери между 50 и 120 сантиметра. Интересен факт е, че в баровете в Западна Европа около 90% от всички бар столове са с размер 80 сантиметра. Причината е, че при тях съществува стандарт височината на бара да бъде 106 сантиметра.

Моделите с по-малка височина, често са без облегалка и се използват в заведения за бързо хранене или места, където не се очаква посетителите да се задържат дълго време.

Кои са най-важните характеристики на бар столовете?

Съображение номер едно е издръжливостта. Два бар стола може да изглеждат еднакво, но тяхната издръжливост, цена и експлоатационен живот могат да варират драстично. Разликата може да идва от тяхната конструкция, материали и начин на изработка.

Изискванията за производство на търговски модели са различни от тези за домакинствата. Много по-важно е тези за ресторанти и заведения за бъдат по-качествени и издръжливи от тези за домашна употреба. Тези за бизнеса трябва да отговарят на търговските стандарти, европейските и българските нормативи.

Начинът на сглобяване е друг фактор, който трябва да имате предвид. Няма значение дали става въпрос за заведение за хранене или домакинство. Повечето хора очакват, след като ги поставят около бара, да забравят за тях.

, Как да изберете бар столове за Вашето заведение?Някои бар модели се доставят предварително сглобени със заварени метални съединения, докато други не. Повечето китайски продукти идват разглобени и сами трябва да се справите с всичките им части, гайки, болтове и винтове.

Производителите на продукти с високо качество Ви предлагат различни опции. Заварените или компресирани предварително конструкции са по-издръжливи и претърпяват по-малко износване в сравнение с китайските продукти.

Удобството на клиентите е друг важен фактор. В идеалния случай разстоянието между височината на бар стола и плота трябва да бъде между 25 и 30 сантиметра. Може би си мислите, че разлика от 1 или 2 сантиметра ще остане незабелязана, но дори това може да промени изживяването на Вашите гости.

Разстоянието между отделните столове, също е важна. В идеалния случай бихте искали да увеличите максимално капацитета, поставяйки столовете по-нагъсто един до друг. От друга страна, всеки човек се нуждае от лично пространство и да се наслади на момента.

Основното правило е, че минималното разстояние между 2 бар стола трябва да е 60-70 сантиметра. Той се измерва от центъра на единия до центъра на другия стол.

Тази практика оставя достатъчно място за движение и лично пространство на клиентите.

А Вие избрахте ли своите бар столове?

В онлайн магазина на Ник Стил ще откриете голямо разнообразие от модели, различаващи се по своя стил, дизайн и цветове. Свържете се с нас на телефон: +359 897 880 180 при нужда от консултация.

Споделете публикацията

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене

Количка

Нямате артикули в количката.

Call Now Button